Wednesday, December 21, 2011

He make my day.





"I love u with all of my heart, b0dy and s0ul.
U complete me, U make my life worth living.
To have known u and to  have l0ved u has been the m0st beautiful dream.
I can 0nly h0pe that I never wake up.

I noticed that being with u, I smile ^-^ more 0ften, 
a anger a little quickly
the sun shines a little brighter,
and life is s0 much sweeter.
For being with u takes me to a different place, 

a place called l0ve. "





cikhaty: i l0ve her(m0m) him(ppa) and you(Yes!y0u!^-^) Kamsa Hamida for this <3.

Friday, November 11, 2011

Lazy bum bum

Assalamualaikum,.
There's a lot to tell yet im t0o lazy to type!
hahaha,..
Later2 lah okies? :p


* Oh! i miss bl0gwalking,.but there s0o many thing i need to settle 1st.
-Thesis
-Practical Training n Report
-Outstation
-Event
-Taking care of my new kids,.Yuki n Yuri

Wish me luck!

note cikhaty

Monday, September 26, 2011

m0nday m0rning say:


selamat pagi dan renung2 kan,.tersirat neh,.ahaks!

Lebih baik menjadi yg kedua tetapi diutamakan,
drpd menjadi yg pertama tapi selalu diduakan 
-quoted by friend of friend of mine


perli abes kan,.trase?hamekk :p
*no offense okeh,chill




Sunday, September 25, 2011

Anda suami?baca cni

mr.go0gle

I've found this while jln2 cuci mata cuci hati d rumah2 bloggers tadi
Several reminders or should i say macam nasihat gak la for para hubby2 or even utk para bakal hubby
xslah if anda bkn se0rang suami pun bleh baca this p0st
s0 nnt xde la terbuat list kat bawah nie
as a preparati0n la kte kannn

DT trbc d page ini feryco

ok,.let start the j0urney utk memahami wanita,.meyh bc meyh



1. Selalu menghargai usaha dan penat-lelah isteri, terutama isteri yang bekerja dan sama-sama terpaksa menanggung hutang suami.
2. Bila isteri bercakap, pandanglah mukanya dan buka telinga luas-luas. Biar apa yang dikatakannya masuk telinga kanan dan tersumbat di telinga kiri. Sambil tu otak suami kenalah memproses informasi yang diterima daripada isteri dengan bijak serta prihatin.

3. Jangan sekali-kali membandingkan masakan isteri atau cara isteri menghias rumah dengan mak anda kecuali masakan/cara menghias isteri anda lebih baik dan canggih dari emak anda..
4. Jangan demand sex sekiranya isteri tak ada mood atau letih. Agama suruh kahwin bukan semata-mata untuk penuhi nafsu syahwat saja.

5. Kalau pasangan dah ada anak, sama-samalah menjaga anak. Benih dari awak juga.. Ada suami, isteri sedang makan disuruh cebok kencing n berak anak sedangkan suami duduk tersandar kekenyangan macam maharaja.
6. Jangan sekali-kali duduk tersandar depan TV atau relax-relax sedangkan isteri bila balik dari kerja, buka saja kasut terus masuk dapur, memasak, mengemas, membasuh, kejar anak dsbnya. Berbulu mata dan sayu hati isteri bila kami tak cukup tangan nak menguruskan rumahtangga sedangkan suami lepas tangan.
7. Sekiranya suami makan dahulu, tinggalkan sedikit lauk utk isteri. Jangan bedal semua sampai turn isteri yang tinggal cuma ekor ikan sekerat, janggut sotong dan ekor taugeh.
8. Kalau nak ajak member bertandang ke rumah, beritau isteri dulu, kalau boleh sehari-dua in advance. Jadi bolehlah dia memasak yang best-best dan mengemas rumah cantik-cantik. Bayangkan perasaan isteri kalau tetamu datang terpacak sedangkan kain-baju masih berlonggok belum sempat dilipat, permainan anak masih berselerak dan isteri cuma masak mi maggi saja.
9. Jangan sekali-kali menyakat isteri tentang saiz badannya yang semakin sihat atau semakin melidi. Tengok body sendiri dalam cermin dulu.
10. Jangan kentut depan isteri. Masa bercinta dulu kenapa boleh control kentut?
11. Hormatilah ibu-bapa dan kaum keluarga isteri walaupun anda cuma main wayang, bodek mereka masa nak mengurat isteri anda dulu. Jangan sekali mencaci mereka walaupun secara bergurau.
12. Jangan kedekut dengan isteri serta keperluan rumahtangga.
13. Jagalah maruah anda sebagai suami dan lelaki. Selagi boleh, jangan bebankan isteri dengan masaalah kewangan anda. Selalunya perempuan ni, semakin suami “degil” tak nak minta pertolongan, selagi itulah dia rela nak tolong.
14. Jangan bersepah dan bersikap pengotor. Dah buka baju, letakkan dalam bakul baju kotor, dah guna cungkil gigi, buanglah dalam bakul sampah, bila dah guna ubat gigi bubuh balik penutupnya, dah ambil sesuatu barang simpan balik ditempat asal, dah berak flush. Susah sangat ke nak buat macam tu? Semua nak kena ajar ke?
15. Rajin-rajinlah bertanya isteri kalau dia perlukan bantuan anda dengan kerja rumah/menjaga anak. Tapi jangan tanya dua tahun sekali. Jangan tunjuk rajin bila ada tetamu di rumah saja.
16. Hormatilah isteri anda sebagaimana anda mahu dihormati. Isteri pun manusia. Allah berikan banyak keistimewaan kepada para isteri tapi diputar-belitkan tafsirannya oleh orang lelaki untuk kepentingan diri sendiri.
17.. Jangan main kayu tiga dengan perempuan lain. Main lain lagi tak boleh. Kalau isteri awak yang buat, tentu awak tak boleh tolerate, jadi mengapa isteri awak kena tolerate kalau awak buat?
18. Kalau tak menyukai sikap atau perbuatan isteri, tegurlah secara baik, jangan asyik nak menengking aja. Kalau awak sakit nak mati nanti, siapa yang kena jaga awak? Bai jual roti? Apek jual sayur? Jiran sebelah rumah awak?
19. Kalau isteri nampak tak sihat, cepat-cepatlah bawa jumpa doktor. Tunjuklah anda mengambil berat tentang dirinya.
20. Berbincanglah dengan isteri sebelum sesuatu keputusan dibuat. Walaupun suami megah ada kuasa veto, tak jadi bapok kalau pendapat isteri diambil kira. Pokok pangkalnya ialah timbangrasa dan saling menghargai. Cubalah ketepikan ego yang keterlaluan. Bukannya laku bila dah mati nanti.
21. Dalami agama dan bimbinglah anak isteri dengan ikhlas seperti yang dituntut agama. Ingat, kalau seorang suami masuk syurga, besar kemungkinan isteri pun masuk syurga. Kalau suami masuk neraka belum tentu isteri juga masuk neraka. Kalau isteri masuk neraka, besar kemungkinan suami juga masuk NERAKA tapi kalau isteri masuk syurga belum tentu suami pun masuk syurga.Ini bukan rekaan saya tapi saya dengar dari seorang ustaz.
22. Berusahalah dengan ikhlas untuk mempertahankan keharmonian rumahtangga. Jangan buat apa yang isteri tak suka. Percayalah, kalau suami buat baik sekali dengan isteri, isteri balas sepuluh kali
23. Jangan buat donno kalau isteri merajuk atau berkecil hati. Kalau perlu minta maaf, minta maaf, kalau perlu dipujuk, pujuk. Hati orang pompuan ni sensitif. Kalau kami rasa suami tak ambil kisah, perasaan bagai dihiris-hiris. Perkara yang dipandang remeh oleh suami boleh menjadi kanser kepada isteri. Kepada para suami khususnya dan kaum lelaki amnya, janganlah dianggap masalah hati dan perasaan orang perempuan ni enteng sahaja.
Allah s.w.t. berfirman, “Dan ketahuilah bahawasanya Allah mengetahui apa yang didalam hatimu, sebab itu berhati-hatilah dengan Tuhan”
Ini post utk lelaki,.tetapi prempuan2 or wanita2 kt luar tu jgn terlalu bgga diri n mengatakan nasib anda dibela
lelaki pun ada maruahnya,.sebagai seorang isteri,.xbaek w0o mmbuka aib suami d dpan orang laen,.
selagi boleh bersabar,.bersabar je la k,.
lelaki lak jgn amek kesempatan dgn kesabaran wanita,.karate kang! hihi
syurga itu kan trletak bawah kaki suami bg se0rang isteri,.xgitu? {perhatian,.peringatan utk dri sndiri ini semua



cikhaty:  hopefully bkal incikhaty DT memahami dt ,ikhlas menerima dt seadanya serta h0rmat dt sbg seorang wanita.amin.

Saturday, September 24, 2011

Thursday, September 15, 2011

Hakuna matata

Dear mirr0r,.








Mirr0r mirr0r on the wall
who's the luckiest girl in the w0rld?
...........................................................
definitely n0t u!
...........................................................

gler kejammmm!!!!

wuwuwuwuuu {lari nanges2,.dengan klip rmbut hell0 kitty di kepala,.k0non2 abes ch0mel,.ceh-_-"

sedar x sedar
since kte setinggi 1kaki pun kte da mula ber'interact' dgn cermin kn
jgn nak tip0o sgt lah kau xpernah kan,.kang DT smash ninja gak kang

kte sllu tgk cermin utk menilai diri sendiri tanpa sedar
kte mula membetulkan apa2 yg tidak kena di mata kte, physically
betul2 kan baju,.betul2 kan mekap ala2 cl0wn tu

tp ad0 kte perbetulkan sesuatu yg kte xnampak di mata kasar?
what i meant is the inner part of ourself
it's hard actually kan
s0metimes what in the mirr0r reflect what we feel
the evil side of ourself
the g0od news is,.it was trapped inside the mirr0r and cant escape

we usually will blankly staring dkt cermin kan
pernah buat? pernah?
DT sllu buat,.kih2
it's like,.em,seolah2 kte bercakap with our twin
bercakap dlm diam,.{tersirat
mirr0r can be our cl0se friend
xpcye?
believe me lah,.
im n0t telling lies weyhh :p

all your pr0blems
all the pains
all your happiness
and
all your secrets

the mirr0r can take it
keep it and will never unl0cked
klh diary kan u'olss {gitueww

.
.
.
.
.
.
.
0keh! idea da abes!
kbai. hahaha :p






cikhaty: se0rang yg per0sak m0od orang laen,.dem useless,.haish -_-"

Sunday, September 11, 2011

Jimmy Choo sgt baek!

lady in red: rafflesia, dato'jimmy choo and pengarah muzium yg semp0i n baekati
Assalamualaikum,.
l0ng time huh DT ilang,.
just busy preparing myself to get use to my internship training at National Museum
staff di museum neh seri0usly sangat baek! xtip0o weyhh,.
di0rg xs0mbong dgn kt0rg 3 (my friend: debet, cikwani n me)
eventh0 kt0rg neh bebudak yg baru nak merangkak
di0rg still respect kt0rg as their c0llegue,.


my 1st thought ms memula nak start prac. kt cni is
"for sure rmai generasi ayh2 n mak2 kte"

tp guess what,.
tak weyhh,.
m0stly muda2 lg,.hebat di0rg neh

kt cni DT n kekawan d assign kt bhgian corporate communication
m0stly related in handling media,n pape yg brkaitan event lah

on thursday kt0rg j0in press conference(pc) d Textiles Museum,.regarding event brkenaan pemakaian sari..wlaupun n0t directly involve in the pr0gress,.yet kt0rg dpt tgk the way they handle the pc

then friday,.
pc

press conference(pc) Busana Perkahwinan Mutiara,.
and the guest is Prof. dato' Jimmy Choo, Rafflesia owner,Norman Hakim and Memey Suhaiza,.

she's gorgeous rite! refflesia

great xperience weyhh,.
dpt shake hand with dato jimmy ch0o in person
dia tersangat lah humble n very d0wn to earth i tell u!
same g0es to the 0wner of rafflesia n his wife,.

maybe this is the tip utk jd successful person kan
stinggi mna pun darjat or pangkat or kedudukan
sikap or attitude tu sendri memainkan peranan yg penting
jgn lpe diri,.n hormat semua 0rang xkira who she/he is,.
dato siti nurhaliza pun cm2 if k0rang terperasan lah kan,.hihi


s0,.that's it,.

debet tgh tggu memey n n0rman hakim

tadaaa,.da smpai
nnt dktechic smbung lg if had0 cte baru 0keh
kbai.

*pic taken by cik wani,cik tya n incik debet using debet's camera,.kih2


cikhaty: ^-^ xcited! tomorr0w ma0 jln2 ngn incik apek!

Thursday, September 8, 2011

Bicara melalui mata.

My prince charming
On tuesday lepas genap suda c kecik nie 3bln
kejap je Y0ushi da besar,.
ummy bangga sma kam0o lah y0ushi! {chewah! hihi
yet n0w y0ushi n0t with me
n0w incik apek yg tlg jagakan y0ushi

Ummy miss you syg! =(


cikhaty: busy with my internship training now,.s0k de press cnference with dato' jimmy cho0,.wish me luck with my training 0keh^0^

Saturday, August 27, 2011

Tua tapi muda

Ala2 gangster ch0mel


saya dah besar lah
da 2pul0h tettt,.
tapi
kenapa saya susah nak dapat

BAJU RAYA YG DA SIAP DA TU

Kenapa??
Why??
Wei shenme??

had0i!
hen lei~

baju kurung kne tempah
mn nak sempat da weyhh,.

tu la,.gangster sgt xm0 tempah awl2 cm biasa,.brangan nak beli baju krung siap
hamek k0 dktechic! wahahaha huuuuu~

cikpuan aishah ckp,.'am0i xpyh baju krung,.mcm xbiasa lak pkai jeans n t'shirt time raya, xpun pkai je g0wn cm time kecik dlu,.hahaha' {gelak mafia


aiya,.0ver you nak pkai g0wn ala2 princess wannabe mcm time kecik2 dlu,.perli tuu,.
'Tya nak la jugak jadi gadys melayu terakhir ma 0ii'

xpe,.es0k g serveyy lagi,.
yeah!tingkatan usaha,.
mari berperanggggg merebut bajuu ryaaa
g0t t0 be gang sta!



*wei shenme = kenapa       hen lei = sgt letih


cikhaty:  agak2 sempat ke nak membeli bju laye,.kueh l0m siapkan, kek lagi,.had0ii,.mmg kne bebel dgn cikpuan aishah la cmnieeee,...incikkk apekkk,.tlggg...-_-"

Wednesday, August 24, 2011

Pemalu


sgt pemalu kan
tid0 pun nak ttup muka

Tuesday, August 23, 2011

Si angry bird!

Assalamualaikum,.
grrrr


Ini entri bukan berkenaan Hari raya spt other bloggers did
m0od raya bel0m muncul c0z l0m dapat kad rya dari incikFaridbdkbaek hoh0

p0st ini rand0mly written c0z xta0 nak tulis hape
k0rang bc je la ek,.
xm0 bc pun xd0 hal lah,.hihi

K0rg pernah ase mrah?
tipuu k0 maria klu xpernah,.haha

Bila marah,semua perkataan boleh keluar kan
antara perkataan baek atau tidak je yg membezakan marah tu

ada orang marah smpai hilang pertimbangan diri
ada orang marah smpai hilang anak bini
tapi
ada gak 0rang yang marah,semakin kuat iman dalam hati

it depends on how u treat your temper la kan
semua orang ada tactic or magic yg tersendiri in dealing with this situati0n

ada yang menari
ada yang makan tnpa henti {xnak bes0 lak perut pas2 kan,.hoh0
ada yang menanges
ada yang guling2 cm tenggiling
ada yang menjerit xhengat dunia
and 
ada juga yg berpikiran cetek, brtindak mmbunuh diri! {mntak simpang la yg ini dari kita semua
 kan,.xsggup den nk terima d sna nnt

like i said above,.
it depends

bg DT,,..DT lebih suka mendiamkan diri time marah
lebih suka berpegang kp prinsip "Menjaga Hati"
if DT tetibe dyam tu,.had0 la hati nie trasa
f0r me,dyam is better than bergad0 tnpa henti menyuarakan rasa hati
tapi 0rang tu xfaham pun ape yg kita mrah sebenarnya 
pastu dia just ign0re je apa yg kita cakapkan
lagi sakit hati klu cmtu,.ye d0k,.haha

"Silence is the best way to let someone know they did something wrong"

kalau xfaham2 gak ayt 0mputeh tu
p blajar balik na :p
xpun g0ogle jek :p

tapi dyam pun bahaya gak
one of my friend yg mmg faham sgt prangai DT nie once said

"diam mmg bagus,.tapi awak nak simpan s0rang2 marah tu smpai bila, nak sangat jaga hati 0rang laen, lama2 makan diri,.ha,nak lagi parah,makan hati je ta0"

err..bagus la kan makan hati,.s0dap! {ekeke,.kang had0 gak yg kne smash neh :p
*kalau dktechic da start mrh,.mmg melet0ps lah

betul la juga apa yg kwn dktechic tu cakap,.
the best is by telling him or her what they did wr0ng 0r s0mething yg buat km0o or anda marah
either he or she accept what u say tu or n0t, just let it be
xpun,kalau xnak cakap depan2,.
buat ala2 zaman mak ayah kte
tulis surat,.tulis apa yg kita marah 0r trasa hati tu
dia nak trima 0r x,.biar je,.asalkan dia ta0 apa yg kita xsuka and wont repeat it again

tapi bagi 0rang yang trima teguran 0r terkne amarah tu
jangan la cepat melenting lak {nasihat utk diri sendiri
sab0 je la,.dengar dulu apa yang dia xpuas hati dgn kita kan
then da ta0 the reas0n tu, jgan la k0 g ulang lak benda yg sm yg dia xsuka tu
itu mempelawa pergaduhan tu namanya,.wahaha

s0, itu je la nak merepek
memang tengah pissed off pun sekarang neh,.grrrrrrr!!!!
gara2 game 'marah brung' nie.eish!
k la nak smbung marah lgi ala2 angry bird,.hahaha,.heks :p
korg yg baca p0st nie jgn mrah2 lak ek,.
hihii,.DT ta0 p0st mrepek
like usual,.a big amp0oooon k
k.bai.


cikhaty:  kalau semua benda boleh dilupakn,..xkan ada la kisah sedih dlm dunia ini,.....

Saturday, August 20, 2011

MenDerma: Sehelai baju buat menyapu air mata

Assalamualaikum~

Anak-anak


Sebelum tid0 nie,.DT nk share satu info yg DT trbaca kt blog micitika
Di bulan yg baek lg diberkati ini
DT nak mohon pada sesiapa sja who read this entry
or pd sesiapa yg nak menderma tapi xta0 nak derma kepada siapa
di sini dktechic nk suggestkan kt k0rang 1page

Di sini,korang boleh sumbangkan wang mahupun sehelai baju raya melayu or kurung baru untuk anak2 yatim
dan golongan yg kurang berkemampuan
trdapat 30buah umah anak yatim di beberapa negeri terpilih di semanjung yang akan diagihkan sumbangan anda

If you have further question, korg leh refer kt page nie sehelaibaju

Sumbangan anda amatlah bermkna utk knak2 ini,.
Semoga kita dpt membantu dan mmgembirakan mereka dgn apa cara sekalipun^-^

Wednesday, August 17, 2011

=)

Proses menjaga hati 


Saya xperlu menanges utk sedih
Saya xperlu ketawa utk gembira
Saya xperlu cakap itu
Saya xperlu cakap ini
Saya xperlu cakap apa2

Saya hanya perlu SENYUM
Untuk memperlihatkan semua

Hanya orang yg SEHALUAN sahaja yang akan MEMAHAMI & MENGERTI.


*pabila jari2 kecil bergerak,inilah hasilnya.titik.
Picture from : http://zackzukhairi.blogspot.com/




cikhaty: senyum seindah suria^-^,.selamat berbuka

Kesah contengan


Rindo0 kan kampus
Rindo0 kan kuliah
Rind0o kan pensyarah
Rind0o kan buku tebal
Rind0o kan kawan
Rind0o kan pen
Rind0o kan study
...........................................................................
Ah!
Come clean je lah DT oi
..............................................................................
Rind0o TID0 dlm class lagi!
Rind0o c0nteng2 sna sni
Rindo0 amek gamba eventho lecturer kt depan
Rind0o pas2 n0te kicik
Rindo0 hari2 buat presentati0n smpai na muntah ij0
Rind0o buat assignment last minute
Rind0o dbelanja lecturer{ the best part
Rind0o lepaking
Rind0o naek trun lif Fac
Rind0o lepak cafe makannnn
Rind0o p0nteng class

contengan 1(cikwani)

contengan 2(cikwani)



contengan 3 (mici+me)
contengan 4(mici)
















............................................................................................................
Rind0o xtd0 siapkan event
Rind0o training dancing
Rind0o nak buat flash m0b 'Firew0rk'
Rind0o nak tampal p0ster ik0t ske hati
Rind0o nak pasang banner sna sni
Rind0o nak guling2 amek gmba
Rind0o nak maen perang2
Rind0o nak lukis2 cipta2 
Rindo0 nak ada meja serabut


Rind0o nak 'think out of the box'
Rind0o nak teng0k senyuman di hari event





0H! I Heart EVENT!






..............................................................................

RINDOo NAK BREAK THE RULES LAGI!

.................................................................................

Tuesday, August 16, 2011

:: IKEA kuarkn catalogue baru weyh~

Kalau nk teng0k catalogue baru IKEA click link bwh nie,.santek2^-^

:: IKEA kuarkn catalogue baru~ Browse for interior decorating ideas for small spaces with small budgets in the #2012IKEACatalogueMY

Mata panda pun santek dari mata k0 DT oi

Assalamualaikum~
Semua orang had0 mata kan
even semut yg kicik 2 pun ada mata,.b0lat lagii i tell yuu!
npe tetibe DT ckp psl mata neh?
hoh0,.nak di jadikan ceritera 
....................................................................................................................................................................
suatu petang yg damai di rumah desa eni
smbil DT berg0yang2 kaki di dapur, k0non2 nk memasak utk brbuka
c emak berkata,.
*baca dengan slang kedah naaa,.hik2

puanAishah: eish2 ank dara neh,.mata tu da macam mata si t0mpok,.tid0q lewat lagi,.mama dok cakap da td0q awl, eni dak, nak jugak berinternet smpai ke sahur,...bla bla bla~
    dktechic: ala ma, Tya xleh td0q laa,.da tekena ins0mnia k0t!hik2

    puanAishah:  ins0mnia ka, anemia ka,.mamamia ka,.cuba2 la tid0q awl sikit,.kang jumpanya si b0pren tu lari trus bru teriak xberlagu,.
      dktechic:  erkkk (T.T).. maa nieeeee.......grrrr
        puanAishah:  hahaha,.ta0 pun tak0t {smbil gelak2 dengan kakak
        ..........................................................................................................................................................
          fyi, umah 0rang2 kt umah DT neh mmg sllu tid0 awal
          kul10.30 da td0,.
          DT lak selagi xpkul 3 or 4 mmg xleh nk td0
          maybe sebab da terbiasa since diploma till n0w
          stay up utk study {study la sangat, lepak mcD je banyak! ahaks:p

            eish,.tapi teruk sgt ke mata DT neh,.
            xde la mcm mata panda sgt kot,.
            tapi jadi mata panda pun 0k what,...kan?
            c0mey tuuuu,.ahaha
            ala,.just had0 bgkak ckit je time senyum
            kira 0k la tu kan,.haha

            tapi 0leh sebab kne bebel pasal mata
            DT pun go0gle la tips2 utk jaga mata
            then ini yang DT dapat:

              • Elakkan dari minum air 2 jam sebelum tidur.Ini kerana minum air dengan banyak sebelum tidur akan mengakibatkan kulit pada bahagian bawah mata bengkak dan sembab.
              • Pastikan anda membersihkan solekan pada bahagian mata sebelum tidur. Jika solekan tidak ditanggal betul-betul, sisa-sisanya akan tertinggal pada mata. Anda harus ingat kulit bahagian mata amat lembut dan sensitif. Jika tidak dijaga dengan betul, ia boleh bertukar kehitaman, atau dipenuhi dengan bintik-bintik halus.
              • Jangan gunakan pelembap muka pada bahagian mata. Kandungan minyak dalam pelembap muka agak tinggi, dan ia boleh mengakibatkan ‘oil seed’ sekeliling zon mata.
              • gunakan gel mata untuk merawat kulit mata yang lembut dan sensitif. Untuk hasil yang terbaik, gunakan gel mata yang mengandungi ekstrak timun, ‘witch hazel’, dan pro vitamin B5.
              • Gerakkan biji mata anda dalam bulatan-bulatan besar dalam kedua-dua arah
              • Lihat untuk kedua belah seboleh-bolehnya dan kemudian pergi dari atas ke bawah.
              • Urut urut sket sekeliling mata guna jari, tekan dan pusing pusingkan secara slow.
              • Pejam mata tidurlah sekejap.

              so ini je la yang dktechic pilih,.hihi,.c0z senang nak buat,.wahaha
              just p0int yang last sekali tu cam susah je nak buat,.eish
              xpe2,.f0r mata yang santek, i'll try
              nak santek lagi td0 je trus,.ye dak?ngeh2

              cakap psl mata gak la,
              dktechic banyak t0kono,.
              yang latest skali DT trkne msa kje aritu
              1st day kje je,.ayat 1st yang kuar dari mulut budak tmpat kje DT is

              "datang kje pun pkai lens ke?" dengan pandangan muka yang,.ehem,.haish
              "oh,xla,.ini mata sy yang betul2,.xtempek lens p0wn" sambil dktechic senyum

              tp kaan,xkisah la DT nk pkai lens ke,pkai ggi palsu ke,.xde kaitan dgn prestasi kje k0t
              aduiyai~
              maybe di0rang igt dktechic just dtg kje nk melawa je k0tt,.maybe la kan{pkai tshirt with slipper pun nk melawa ke,.xsgt lah kan!
              ntah la,.think p0sitive dktechic! maybe e2 ayat permulaan bagi sebuah perkenalan,.yeah!

              s0 itu je la nk merepek arini
              and yar, dktechic type DT represent DkTechic ok
              kang muntah ij0 lak k0rang asyik2 bc w0rd "dktechic"  je,.kaan
              s0 as usual, utk sesiapa yang dislike p0st nie, DT mntak amp0onnn bebanyak k^-^

              Alhamdulillah, mata saya mata asli dan xperlu pakai cermin mata or lens

              SENYUMM


              cikhaty:  Alhamdulillah,.mampu tersenyum lagi melihat dunia^-^


              Sunday, August 14, 2011

              Ubat sukakan demam?

              Assalamualaikum~
              xnk bsr pulak gamb0 neh kaan -_-"

              just a n0te for 0rang sakit

              ubat and demam jangan dipisahkan ta0
              di0rang tu sahabat baek 
              berchenta lagii i tell you
              s0 rajin2 la makan ubat k
              make sure datingkan di0rang on time {mkn on time ubt 2,.sng cte

              Get well s0on at0k and 0rang2 yang kurang sehat^-^ 


              cikhaty: {pndai nasihatkan 0rang laen mkn ubt,.diri sendiri? wahahaha,..shhhh~

              Saturday, August 13, 2011

              Price tag

              w0ndering~

              Assalamualaikum,.

              Ada spe2 yg perlukan assistant or pkerja x?
              wahahaha,..
              dktechic nk 0ffer diri neh,.
              p0ket da tahap kering k0ntang da 

              bila teringatkan makan minum anak2
              dktechic g cari kerja for these few days
              tp m0stly xm0 yg kje utk sebulan je,.
              and yang had0 pun kerja kdai mkan,.
              tapi kerja malam
              ad0i,.klu dktechic lelaki,.da redah da kerja mlm pun
              huhuuhu,.tapi safety 1st macekk


              da la kt faceb0ok banyak je 0rang yg bergambar dgn duet
              berapi2 mata neh
              bukan sebab marah
              tapi sebab gler salute dgn di0rang neh :p
              cmne la di0rang leh pgg duet banyak2 mcm 2
              yg terbaru pasal id hape ntah tu
              just bayar serat dapat pulangan banyak gler
              dktechic nk je tanye,.
              pe kte, 0rang2 yg da berjaya tu
              bagi je m0dal permulaan seratus tu kat dktechic kan?
              alaa,.setakat seratus,.hape la sangat ye d0k?
              di0rang f0r sure la had0 duet berib rib dalam akaun kan?
              wallahualam la,.
              dktechic xprnah try,.
              mybe ada kalangan readers neh prnah try and bnda nie bet0l2 b0leh tlg di0rg bgus la
              tapi kalau la b0le t0long sp0nsor kan serat tu utk beginner lg bgus :p
              hihi,...

              aduiyai~
              i wish duet can jatuh2 fr0m the langit like the rain { br0ken english,jgn ditiru 0keh
              uwaaa,.sab0 je lah,.
              n0 baju raya lah f0r dktechic this year,.
              xpeee,.asalkan anak2 yg bergya,.heks

              Eh, i f0und 0ut Mya pregnant lgi,.
              0h! i g0nna be nenek c0ol lagikkk,.yeay!^-^

              tp that mean c0st sara family dktechic meningkat
              nak kne beli girlfren utk si y0ushi tu lagii,.
              da la c kecik tu demand,.
              makanan nk sedap2 je,.huk2,.
              nk makan kiwi yg 2hengget stengah sebijik tu je
              mati la ummy cmnie y0ushi oii

              uwaaaaa~
              nak tanam p0kok duet banyak2 lah! -_-"
              cepat kay0!
              b0le?
              hahaha,.gilak!

              xpe2,.rezeki ada everywhere di muka bumi Allah nie
              s0, m0re j0b hunting tomorr0w

              FIGHTING!


              Again,p0st eni just untuk buang msa/waktu/time,.a big amp0onnn if mggu mta telinga anda :p





              cikhaty: bersabar~ ^-^

              Friday, August 12, 2011

              Rand0mly~


              Terpikir sejenak
              my fren prnah bertanya
              " npe ea,.ada 0rang yang seperti kita?
              da mcm c0pycat pulak :p "

              mak sy cakap
              bgus la 2,.at least ada 0rang yang pay attenti0n toward you and your ideas
              di mata mereka,.u're c0ol :p
              ahaks,..
              xpun e2 semua kebetulan je lah,.
              think p0sitive ta0 kawan2 when u're having this kind of situati0n
              and

              SENYUMMM^-^





              *peringatan buat diri sendiri gak neh,kdg2 ske c0pycat dress style 0rang :p {setempek kne
              cikhaty:  xsemua orang ada identiti tersendiri,peace yawl!




              Thursday, August 11, 2011

              Sugar cucu merajuk!

              Pabila c kecik Y0ushi nie mula merajuk
              leteyyyy nk pujukkkk
              smpai terlelap gak la dktechic pujuk dia
              n last2 bila dktechic bangun je
              tgk dia pun tid0 sekali,.haha
              ats perut dktechic yg denaso neh
              merajuk la sangatt kan
              baru pt0ng kuku ckit kec0h :p
              rasuah la dengan mcm2 makanan,.
              f0r him

              marah tetap marah
              merajuk tetap merajuk
              pujuk wajib pujuk!

              haha,.
              xb0ley pakai pnya f0rmula :p
              tp xpe,.ummy syg km0o,.s0 rela la pujuk smpai tertd0 :p

              here are s0me of aksi kurang s0pan y0ushi
              eh,dia da msuk 2bulan 5 hari da arini^-^
              alhamdulillah sehat


              jelingan after kuku kne pt0ng
              ....................................................................................................................................................................



              Love him kuasa 100
              ....................................................................................................................................................................

              Maksu,.lela sayang maksu,.

              Time kegemilangan kecik
              Time kegemilangan ala2 dewasa :p


              Al0 lo l0~
              sweet je ayat tu kan,.

              "maksu pun sayang Lela jugak" cni,.muah muah ckit,.hihi








              Nur Laila Afiqah Norman nm diberi
              yup,.am0i k0rea neh is one 0f my baby fruits
              a.k.a anak buah 0r kalau pelat utagha,.anak menakan 0keh,.
              ha,.learn 1new w0rd per day,.haha

              Lela 5ta0n da ta0n neh,.
              da g sch0ol da,.{bgga 0keh dia kalau sebut bahawa dia budak sek0lah,.haha

              dengan beg 'pink princess' digalas
              rambut bert0cang dua
              baju unif0rm ala2 budak jepun
              e2 belum lagi dicampur hari yang dia tringin sangat nk make up
              g sk0lah pakai lipstick weyhhh,...xtahannn
              haha,..

              dalam 3bradik,.dia la yang paling lemah lembut,.s0pan santun and yang paling ske beralah,.
              tapiii,...
              sekali dia marah
              habesss,..
              semua terdyam 0keh,.
              termasuk la maksu dia neh,..
              haha,.tapi jarang sangat la nk tgk dia marah2,.
              kalau da smpai limit dia bersabar 2,.baru la dia kuarkan kuasa sail0rmo0n dia neh
              abes semua tak0t,.haha

              dktechic selalu jugak babysit this budak kecik
              tp alhamdulillah,.xsusah jaga dia,.
              just kne siapkan susu on time
              make sure dia tid0,makan, study and guling2 main,mndi, tkr pampers n s0 on

              i've experienced in babysit Lela masa d kampung,.
              ini kenangan yang paling dktechic ingat la
              msa tu my sis in law lak xbalik kg sekali because she travel to Aussie
              s0 0leh sebab dia paling rapat dengan dktechic, dktechic la yg kne jg,.
              da macam se0rang ibu da weyhhh,.
              tid0kan dia dulu,.
              bangun tengah2 malam buatkan susu
              memang petang2 dktechic pinsan tid0 la c0z xckup tid0,.
              hahaha,...klu dia merengek ajak main pun dktechic td0 gak,.{truk pnye perangai~ wahaha

              tapi e2 la yang buatkan dktechic terpikir and menghargai ssh payah se0rang ibu
              susah gak jd se0rang ibu nie
              itu bel0m lagi merasa bab melahirkan bby,.
              0maiii,.
              plus melayan rajuk nanges bagai,.
              lagi haruu,.
              sesungguhnya syurga trletak d telapak kaki ibu~ {ha,.jgn k0 g belek2 kaki 0mak tu pulak,.kne smash kang xpsl2 :p

               haish~
              imissher,.imissthislil'girl




              cant wait this September,.
              ma0 ketemu c kecik Lela n wanna hear hape cte terbaru dia psl sch0ol
              haha,.dia pernah xg skulah c0z of tk0t dgn teacher Karren
              bila tnya why tk0t,.

              Lela :        tk0t teacher Karren marah Lela,.dia garang,.
              Maksu:     cmne teacher Karren mrah Lela
              Lela:        dia buat muka cmnie,...{smbil buat muka kerutkan dahi,.tp xbpe menak0tkan,.hahaha


              sumpah ch0mel weyhh!
              seb baek xde pic dia buat mimik 2

              "kalau teacher karren buat muka cm Lela buat nie,.maksu langsung xtk0t,.haha"

              an0ther thing yang buat dktechic tringat kan dia is these tw0 phrase
                      "dyam arr"
                      "cibuk ar"
              sangat2 la ad0rable kalu bebudak kecik yang cakap,.hihi,.lgi2 dengan pelat bdk2 2
              klu 0rang mcm kita neh yang cakap?
              hish,.buang tebiat agaknya 
              tp dktechic sllu je buat! wahahaha,.{xpeduli hape 0rang kte:p

              sail0rmo0n vs 0tomen she says 

              ha,.e2 je la dktechic nk merepek arini

              4 th0se yang ase p0st neh buang msa je baca
              dktechic mintak amp0onnnn bebanyak yek ^-^

              ~Selamat bertemu bintang bulan~



              cik haty: incik hati accident early this m0rning,.wish him 0k n0w,.still shocked dgn accident tu,.n get well s0on yar d dr demam 2,.b str0ng ta0,.dugaan bln puasa =)

              Tuesday, August 9, 2011

              Aku dan mercun

              geng mercun incik epon
              Assalamualaikum~

              Bukak je bl0g,.trus terdengar sayup2 0rang sebut duet raya,.ahaks!
              rezeki jangan di t0lak,.ye d0p?
              gpun dktechic busan weyh,.tata0 nk wtpe,.

              this is my 1st time j0in mende cmnie,.bef0re this banyak baca kisah 0rang je{dktechic pemalas nk type-_-"
              s0,.ini kisah aku a.k.a daktechic and mercun

              .................................................................................................................................................................

              Kisah nie had0 f0rmula,.
              jangan main2,.zaman sekarang,.semua nak canggih

               mercun kuasa 2 + kampung + bebudak nakal = heypening raya!

              Kisah mercun yang dktechic ingat sampai sekarang is main mercun ayam
              ntah la mercun nie 0rang laen panggil pe,.
              tp 0leh sebab bentuk dia macam ayam,.trus ar dktechic letak cap m0hor jenama AYAM kat situ
              nak di jadikan cite,.
              abang dktechic belikan la mercun neh,.kalau dulu satu 50sen k0t {ntah la,.ingatan ala2 nenek ckit sekarang
              then dia pun dengan gaya ala2 abang taik0 sruh dktechic psg api kat ujung bnt0t ayam 2,.{bukan statement luc 0keh!
              tapi dengan pantas dktechic larikan mercun 2,.
              nanges2 xm0 letupkan mercun tu
              alasan yang diberi dktechic is,..


              "ayam nie comey,.kesian kalo letupkan,nanti dia mati"

              haruu biruu bet0l!
              lebey kurang cmtu la ayt yang dktechic buat,.{dh berkurun weyh,.dktechic pun xhengat da ayat yg bet0l,.wahaha
              abang dktechic pun surrender la,.
              then kt0rg letupkan mercun papan,.
              ha la,.mercun yang wrna merah tuuuu,.
              nak ditambah umpphh nya,.kt0rang letupkan under tin ks0ng,.
              alaa,.tin susu budak2 tuu,.ha,.tin 2 la kt0rang gna,.wahahaha
              banyak jugak la terdengar mak nenek pacek m0kcik at0k nenda melatah menyumpah,.xkurang gak bayi yang menanges guling2 {bayi! cm klakar lak lma xsebut bayi :p
              had0 jugak macek yang kejar kt0rang c0z terkejut kat dapur smbil bwa kayu,.wahaha {ntah mn dia dapat kayu tu,.kah2
              ahh,.tapi xkesah,.e2 la yang buat kami rasa bangga,.tu bel0m lagi lawan meriam buluh n mercun sp paling kuat,.
              lawan kampung by kampung weyhh,.
              ad0 jugak la kaan sumbangan kami sebagai generasi muda kepada kampung halaman,.xgituu,.hahahaha,.ngek
              day by day kami tukar2 jenis mercun,.mercun bola,.mercun naga,.mercun katak,.{pelik kan,.nak nama haiwan je,.eish!
              tu belum tambah mercun yang masuk angin 2,.lagi haruu,..pasang api tapi x melet0p2,..
              bahayaaa~
              ha, nama2 mercun tu dktechic refer kat abg a.k.a taik0 kunun2 time dulu,.haha,.da lupe da nama2 mercun nie,.
              almaklum la,..kisah kekejaman bebudak nakal,.xm0 da nk ingat 2 semua..chewah kaan!,.
              kejam gak rupanya bdk kecik neh dulu,.haha,.{baru ku sedar
              itu dulu laa,.sekarang nie da berubah,.da insaf,.da jadi budakbaek,.hahaha,.sgttt :p
              duk umah time raya pun main bunga api je,.
              k0n0n2 ch0mel la main2 bunga api smbil lari2 kanak2 ribena keliling taman perumahan nie,.haha,.ngeng!
              xpun main mercun p0p 2,.haha,.
              ladies sangattt kaan :p
              so,.kesimpulannya,.
              raya di kampung xkan happening plus pening kalau xde mercun2 and bebudak nakal yang ske bt chaos

              Titik. :p



              cik iera and cik bluewendy

              Monday, August 8, 2011

              S h e

              Sometimes when she’s feeling down
              She need s0meone t0 talk t0,.
              S0meone that might say
              ‘Everything g0nna be okay dear’
              She g0t one,.0nce
              That give her advice
              N0n st0p giving her c0urage
              S0meone that can soothe her feelings

              Yet n0w.,

              she has n0body beside her.
              She keep it all to herself..
              She laugh as l0ud as she can,.
              She smile as much as she would..
              She talk as l0ng as 0thers want her to
              But,.
              She cry silently without anyone n0ticed it..
              When she cry, she pretend to smile
              To disguise all her pain inside

              She said,.
              .........................................................................................................................................
              Why the world so harsh to me?
              Why this all happend?
              Am I the one who should be blame for everything?
              Why must I have that “kind” of feeling that haunted me since child?
              Why?
              Im n0t the one who ask these to be happen
              …………………………………………………………………………………………………………

              She’s n0t str0ng to face this alone.
              Yet she need to pretend that she have the guts to face all these terrible situations.
              ALONE.

              She has a l0t to think of.
              She try to put others int0 s0mething  that she dreams of before this
              A situation that she really want to go through proudly.

              taraa,.nah adiah,.nam0 sedih2 ea=)



              p/s: she still have s0meone,.iaitu Dia yg satu =). Be str0ng girl!

              Sunday, August 7, 2011

              Dah jumpa,.dah jumpe! ho0ha


              ha,,.this is budak kachak yg buat dktechic n als0!my m0m melting,.haha
              0maig0shhii~

              eh,.

              Assalamualaikum~,.kn0ck2,.
              sungguh xs0pan kan masuk terjah cm2 je,.
              hish2~dktechic2,.
              where's ur manner?simpan dlm p0ket eh?
              haha,..

              dh2,.sebenarnya dktechic nk gta0 yg dktechic da pun jmpe gmba bdk 2,.
              he's s0 cute,.
              klu dktechic had0 adek cmnie,..
              k0mpem 24h0urs i'll guard him,.hahaha {0ver kan
              he reminds me of sum0ne actually^-^

              s0 f0r those bkal ibuk2 bapak2 sekalian,.
              jika mahu anaknya pintar sebegini,.
              belikan aja susu enfagr0w a+ eni deh,.
              insyaallah berkesan gitu,.hihi

              s0 itu aje,.0mongan k0song hari nie,.
              last words from me:  l0ve them as much as you can,speak tenderly to them,.give them sweet childh0od memories,.and as a result=u w0nt regret it.

              weheartit

              Saturday, August 6, 2011

              Budak2 e2 indah

              Mia wktu kechik!


              Assalamualaikum~

              Hari ini hari sabtu,.weekend kan,.that's great!
              tapii,.
              busan weyhhh,.
              lg2 petang2 cmnie,.guling sna guling sini,.
              perut lak bnyik "krukk kr0kk krukk krekkk"
              nak kte xsahur,.1pingan gak selamat lepas msuk perut nieh,.hoh0

              "menade je prut neh ta0" {bc ala2 pelat Mia Sara Nasuha, c kecik ch0mel 2 0keh,.:p

              eh jap!dktechic nk warning dulu,.hoh0
              p0st nie xde pape pun,.just dktechic mrepek utk hilangkan busan n rind0o kat anak2 buah
              s0 n0 pksa2 0keh utk baca p0st nie

              0keh,sambung balik
              ha,.da teng0k filem Sekali Lagi?
              if bel0m teng0k,.cepat2 la teng0k eh,.
              subscribe je kt astr0 2,.lyan habes habesan 0rite

              these 2pic of mia from her Fb here


              dktechic suka cite nie c0z de c kecik Mia 2,.
              teng0k gelagat n aksi2 sumpah ch0mel tahap gunung everest c Mia neh buat dktechic tersenyum
              hihihi,.klu Mia nie de depan dktechic,.,.h0oo {jgn sesekali bayangkan,..truk mia kne hug2 nnt,.hak2

              Another budak yang daktechic jatuh chenta dengan tahap kec0melan dia is,.
              budak lelaki yg dalam commercial susu 2..xhengat lak susu hape,.haha
              alaa,.yang pndai main music using glasses of water 2
              dktechic g0ogle tp xjmpe pic budak kachak 2 ha,.had0oi!
              kachak weyh! *melting time dia senyum,.:p

              haha,.gilak!
              dengan bebudak pun jat0h chenta ke dktechic 0ii

              ngeh2,.bukan2,.eni thap 'suka' se0rang kakak kepada se0rang adek
              well,.i d0nt have adek,.
              anak b0ngsu dari 6bradik
              s0 tahap keterujaan bila tgk budak2 nieh agak heypening ckit la-_-"
              harap ampun ea,.hihi

              bila teng0k bebudak neh
              hati jadi senang,.muka di0rang muka suci
              mata di0rg mata simpati
              senyuman di0rg, senyuman ikhlas
              hati di0rang,.sgt pure,.
              when they say s0mething,they really meant it,.and hey,.kids d0nt lie 0keh

              s0 bila dia cakap kam0o santek 0r kachak,.
              ahaaa,.sudahh,.jangan perasan diri sangat eyhh,.haha

              e2 je k0t dktechic nk mrepek
              rind0o pulak dekat budak2 kecik c laila,sarah and darwisy
              i heart em' sgt2
              they are my 'babyfruit'
              maybe later 0n i'll make a p0st on them pulak la if tahap kebusanan melanda,0kies? :p

              s0 here,.
              a vide0 of twin yg sgt2 ad0rable,.
              seri0usly,.u w0nt regret after watching this,.*utk spe2 yg ske kan bebudak la
              di0rg sgt besh!
              u can watch them on youtube 0raite





              cikhaty: 337days 0ledi,.alhamdulillah
              Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...